Διακοπές και ψυχική υγεία

Έχει μπει για τα καλά η περίοδος των διακοπών και ήδη έχουν κλειστεί τα πρώτα δωμάτια σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα. Για όσους είναι ακόμα στη δουλειά ίσως και έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν κάτι…

Ανυπομονούμε όλοι για τις λίγες μέρες τουλάχιστον που δεν θα έχουμε το άγχος της δουλειάς, την ανησυχία του ωραρίου και των υποχρεώσεων.

Οι διακοπές είναι πολύ σημαντικές με ότι κι αν ασχολούμαστε. Μας δίνουν τη δυνατότητα να αποσυνδεθούμε από τα πολλά, καθημερινά και δύσκολα επαγγελματικά προβλήματα κι έτσι να απαλλαχθούμε (έστω και προσωρινά) από την πίεση και το άγχος. Επιπλέον, μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε, να ανανεωθούμε και να ανακτήσουμε σωματικές και ψυχικές δυνάμεις.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που λόγω της φύσης της δουλειάς τους, δεν μπορούν να αποσυνδεθούν εντελώς, και φορτώνουν μαζί με τις αποσκευές τους και τον υπολογιστή ή το τάμπλετ. Εφόσον λοιπόν, συμβαίνει αυτό θα πρέπει να θέσετε κάποια όρια:

  • Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα που θα δουλεύετε.
  • Δουλέψτε συγκεκριμένες ώρες έτσι ώστε τις υπόλοιπες ώρες να τις αφιερώστε στην ξεκούραση και τη χαλάρωση.
  • Ενημερώσετε τυχόν βοηθούς ή συνεργάτες για αυτό το πρόγραμμά σας αλλά και την οικογένειά σας, ώστε να ξέρουν τι να περιμένουν από εσάς.
  • Τηρείστε τα με «ευλάβεια» για να μην καταστραφεί ο υπόλοιπος πολύτιμος ελεύθερος χρόνος σας.

Να θυμάστε, τέλος, ότι οι διακοπές δεν είναι μόνο διασκέδαση και χαλάρωση, αλλά και μια απαραίτητη διαδικασία που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Για να έχουμε σωματική, οργανική και ψυχική υγεία.

Με άλλα λόγια, οι διακοπές είναι «φάρμακο»! Ας αφεθούμε λοιπόν στις θεραπευτικές τους ιδιότητες!!

Καλές διακοπές!

Επιμέλεια: Σοφία Κακαβούλη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!
Scroll to Top