Η ψυχική μας υγεία σε σχέση με την επιδημία

Τα συναισθήματα άγχους και ανησυχίας είναι φυσιολογικές αντιδράσεις απέναντι σε ένα άνευ προηγουμένου γεγονός όπως είναι η πανδημία κορωνοϊού (coronavirus (COVID-19)). Μην ξεχνάτε ότι δεν είστε μόνοι.
Σας προτείνουμε ορισμένα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία στο διάστημα αυτό:
• Διατηρείτε καλές συνήθειες, όπως συνήθειες υγιεινής διατροφής, άσκησης και ύπνου.
• Παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους σας. Μιλήστε τους, από το τηλέφωνο ή το ίντερνετ, για τις στενοχώριες και τις ανησυχίες σας,
• Προετοιμαστείτε, διασφαλίζοντας ότι έχετε εξασφαλίσει αρκετά τρόφιμα, καταναλωτικά αγαθά και φάρμακα. Ει δυνατόν, ζητήστε βοήθεια για να εξασφαλίσετε τα πράγματα αυτά.
• Αποφεύγετε ή μειώσετε την χρήση αλκοόλ και καπνού.
• Εάν σας ανησυχούν οι ειδησεογραφικές ενημερώσεις, μειώστε την ακρόασή σας σε μια ή δυο φορές την ημέρα.
Χρησιμοποιείτε έμπιστες και αξιόπιστες πηγές αντί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ, ζητήστε από κάποιον φίλο ή οικογενειακό μέλος να σας διαβάσει ή να σας υποδείξει τις πιο ενημερωμένες και έμπιστες πληροφορίες.
• Γι’ αυτούς που ήδη διαχειρίζονται θέματα ψυχικής υγείας, συνεχίστε να παίρνετε τα φάρμακα που έχουν γραφτεί στις συνταγές σας και συνεχίστε το πρόγραμμα θεραπείας σας. Αναζητήστε επιστημονική υποστήριξη εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες.

Διατηρείτε θετική διάθεση
Παρόλο που αντιμετωπίζουμε καιρούς αβεβαιότητας και η ζωή μας έχει αλλάξει σε μικρό χρονικό διάστημα, σημασία έχει να μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να αισθανόμαστε καλύτερα. Μην ξεχνάτε ότι αυτές οι αλλαγές και οι προσπάθειές σας συνεισφέρουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού (coronavirus, COVID-19).

Παρακάτω παρουσιάζονται οδηγίες για τους γονείς και τι μπορούν να κάνουν για την υποστήριξη των οικογενειών τους στην αντιμετώπιση της νόσου από τον κορωνοϊό (COVID-19).

parents-caregivers-gr

Eπιμέλεια: Σοφία Κακαβούλη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!
Scroll to Top