Η σημασία της προσφοράς

Το να κάνεις καλό για τους άλλους χωρίς προσδοκίες είναι μια πράξη ανιδιοτελούς υπηρεσίας, συμβάλλει σε μια άξια, ουσιαστική και ευτυχισμένη ζωή.

Αν και αποσπώνουμε εύκολα την προσοχή μας από τις δικές μας προθεσμίες, κοινωνικές πιέσεις και καθημερινότητα, το να σκεφτόμαστε και να κάνουμε πραγματικά καλό για τους άλλους μπορεί να μας βοηθήσει να αγκυροβολήσουμε τον εαυτό μας σε έναν μεγαλύτερο σκοπό και βαθύτερο νόημα στη ζωή. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι ως άνθρωποι και η ανακούφιση του πόνου των άλλων είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο θετικό αντίκτυπο.

Καθώς η ζωή εξελίσσεται, είναι καθήκον μας να κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές.

Η γνώση ότι βοηθάτε τους άλλους είναι εξαιρετικά ενδυναμωτική και, με τη σειρά της, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι και πιο ικανοποιημένοι. Η έρευνα που εντόπισε μια σχέση μεταξύ της δωρεάς για φιλανθρωπία και της ευχαρίστησης έχει αποδείξει ότι είναι πραγματικά πολύ καλύτερο να δίνεις παρά να παίρνεις. Το να έχεις τη δύναμη να βελτιώνεις τις ζωές των άλλων είναι, για πολλούς ανθρώπους, ένα προνόμιο που συνοδεύεται από τη δική του αίσθηση υποχρέωσης.

Το να ενεργούμε με βάση αυτά τα ισχυρά αισθήματα ευθύνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσουμε τις δικές μας προσωπικές αξίες και να νιώθουμε ότι ζούμε με έναν τρόπο που είναι πιστός στις δικές μας ηθικές πεποιθήσεις.

Το να μοιράζεστε την εμπειρία της δωρεάς σε φιλανθρωπικούς σκοπούς με τα παιδιά σας, τους δείχνει, από νεαρή ηλικία, ότι μπορούν να κάνουν θετικές αλλαγές στον κόσμο. Τα παιδιά λατρεύουν από τη φύση τους να βοηθούν τους άλλους, επομένως η καλλιέργεια της έμφυτης γενναιοδωρίας τους είναι πιθανό να σημαίνει ότι θα μεγαλώσουν με μεγαλύτερη εκτίμηση για αυτό που έχουν. Αυτό με τη σειρά του θα γεννήσει αναμφίβολα την επιθυμία να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε και να υποστηρίζουμε φιλανθρωπικές δραστηριότητες τα επόμενα χρόνια.

Οι δικές σας φιλανθρωπικές δωρεές μπορούν να εμπνεύσουν τους πιο κοντινούς και αγαπημένους σας να προσφέρουν σε σημαντικούς γι’ αυτούς σκοπούς και θα μπορούσαν ακόμη και να επιφέρουν μια προσπάθεια σε όλη την οικογένεια για να στηρίξετε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία για εσάς ως ομάδα.

Το πάθος της ανθρωπότητας, η ανθεκτικότητα των ανθρώπων που πολεμούν τις ασθένειες με θάρρος και όλη η καλοσύνη που κατοικεί στο σύμπαν μας χρησιμεύουν ως μεγάλη έμπνευση για εμάς να αναπτύξουμε μια κουλτούρα ανταπόδοσης. Παρά τα αρνητικά, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά θετικά γεγονότα στην καθημερινή μας ζωή σε αφθονία και θα πρέπει επίσης να μας εμπνεύσουν να επιδιώξουμε φιλανθρωπικές πράξεις.

Εάν θέλετε πραγματικά να ζήσετε σε έναν καλύτερο κόσμο τότε, μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας φιλανθρωπικές αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την κοινότητά σας. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να κάνετε αυτήν την αλλαγή:

1. Βρείτε έναν σκοπό για τον οποίο είστε παθιασμένοι: είτε πρόκειται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα του παιδιού, την εκπαίδευση, την υγεία και την ευεξία ή την καλή διαβίωση των ζώων.

2. Εθελοντισμός: βρείτε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εργάζεται στον τομέα με τον οποίο είστε παθιασμένοι και αρχίστε να αφιερώνετε τον χρόνο σας, με βάση τη διαθεσιμότητά σας.

3. Ξεκινήστε από το σπίτι: δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα πακέτο προσφοράς οικογένειας στο οποίο θα μπορούν όλοι να προσθέτουν και να προτείνετε μια οικογενειακή φιλανθρωπική οργάνωση κάθε χρόνο, εμπλέκοντας τα παιδιά στην επιλογή των αιτιών για υποστήριξη.

4. Δωρεές: περισσότερο από ένα χρηματικό ποσό, είναι σημαντικό να δίνουμε βιβλία, ρούχα, ή οτιδήποτε άλλο που θα φανεί χρήσιμο σε κάποιον άλλον.

5. Αυξήστε την ευαισθητοποίηση: προωθώντας τους φιλανθρωπικούς σκοπούς που υποστηρίζετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργείτε ευαισθητοποίηση που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτές τις αιτίες, για τις οποίες είστε παθιασμένοι, μπορεί να ξεκινήσει κινήσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή των άλλων.

6. Γίνετε παράδειγμα: ακολουθήστε τα όνειρά σας και κάντε επιλογές που βοηθούν τους άλλους. Σε μικρούς ή μεγάλους τρόπους, ό,τι κι αν κάνετε είναι σημαντικό και έχετε σημασία. Δεν υπάρχει κανένας σαν εσάς και έχετε κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη ζωή των άλλων καλύτερη. Οι μικρές πράξεις καλοσύνης σας μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή κάποιου.

Όποια κι αν είναι τα πάθη σας για τους σκοπούς που πιστεύετε, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Ο κόσμος της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι γεμάτος ευτυχία και σημαντικές στιγμές που πρέπει να αγαπάς για μια ζωή. Όπως είπε κάποτε η Μητέρα Τερέζα «Δεν είναι πόσα δίνουμε αλλά πόση αγάπη δίνουμε».

 

Επιμέλεια: Σοφία Κακαβούλη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!
Scroll to Top