Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης

Σε ποιους απευθύνεται:

Η ομάδα απευθύνεται σε όσους είναι πρόθυμοι να αυτοαποκαλυφθούν, να ανακαλύψουν κρυμμένα κομμάτια του αληθινού τους εαυτού, να διερευνήσουν τη στάση τους στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, να προσφέρουν αλλά και να δεχθούν ανατροφοδότηση.

Περιγραφή:

Στην ομάδα διερευνώνται οι σχέσεις στο «εδώ και τώρα»: α) ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, β) ανάμεσα στα μέλη και την ψυχολόγο γ) ανάμεσα στα μέλη και την ομάδα ως σύνολο.

Στην ομάδα τα μέλη καλούνται να λειτουργήσουν όσο πιο αυθόρμητα μπορούν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, θετικά και αρνητικά , σύμφωνα με τους προσωπικούς τους ρυθμούς.

Δεν υπάρχει προκαθορισμένη ατζέντα θεμάτων προς συζήτηση. Τα μέλη φέρνουν στην ομάδα θέματα της καθημερινής τους ζωής, χωρίς να αποκλείεται και η συζήτηση κάποιων σημαντικών γεγονότων του παρελθόντος.

Στην ομάδα τα μέλη μαθαίνουν:

  • Πώς να ακούν, να παρατηρούν, να κατανοούν καλύτερα το συνομιλητή τους, συνεπώς να επικοινωνούν με τρόπο που οδηγεί σε πιο αρμονικές σχέσεις.
  • Να κατανοούν τους παράγοντες εκείνους, που εμποδίζουν την εξέλιξή τους και να αναπτύσσουν καινούργιους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων τους.
  • Πώς μπορούν να δώσουν ή να πάρουν βοήθεια, αλλά και τι δεν μπορούν να περιμένουν από τους άλλους.
  • Ότι δεν είναι μόνα, αφού υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι, που σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο ή αντιμετωπίζουν παρεμφερή προβλήματα.

H Δομή της ομάδας:

Ενήλικες όλων των ηλικιών είναι ευπρόσδεκτοι. Ο αριθμός των μελών της ομάδας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 8. Η ομάδα χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα: αρκετά μεγάλη ώστε να αναπτυχθεί η δυναμική της, αλλά και αρκετά μικρή, προκειμένου όλα τα μέλη να έχουν το χρόνο να εκφραστούν.

Πληροφορίες:

– Η συνάντηση της ομάδας καθορίζεται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή 18:00-20:00.

– Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ/συνάντηση

– Θα προηγηθεί δωρεάν κατ’ ιδίαν συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με κάθε υποψήφιο μέλος.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!
Scroll to Top