Aτομικές Θεραπείες

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι μία μορφή συνεργασίας “ένας προς έναν” μεταξύ ενός θεραπευτή και ενός πελάτη. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ θεραπείας, αλλά όλα επικεντρώνονται γύρω από την παροχή βοήθειας προς τον πελάτη για να επιτύχει τους στόχους του. Πρόκειται για μια μοναδική σχέση, δεδομένου ότι είναι απόλυτα εμπιστευτική και σας δίνει την ευκαιρία να είστε εντελώς ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τον θεραπευτή.

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο για έναν νέο πελάτη να φοβάται μήπως ο θεραπευτής τον επικρίνει ή τον απορρίψει, ιδιαίτερα όταν “ανοίγεται” ανεπιφύλακτα σε αυτόν. Ωστόσο, ο ρόλος του θεραπευτή δεν είναι να επικρίνει ή να διδάξει. Οι θεραπευτές είναι εκεί για να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν.

Πρόκειται για μια διαδικασία αυτο-έρευνας και αυτογνωσίας. Βοηθά τον άνθρωπο να γνωρίσει όλες τις πλευρές του εαυτού του – αυτές που έχει μάθει, που έχει βιώσει, αυτές που του αρέσουν αλλά και αυτές που δεν του αρέσουν, αυτές που γνωρίζει αλλά και αυτές που δε γνωρίζει.

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή την εξάλειψη του άγχους, της κατάθλιψης και των επιπτώσεων των ψυχικών τραυμάτων, της κακοποίησης, της ενοχής, της ντροπής και των διακρίσεων. Μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τον εαυτό σας, τους άλλους και τις σχέσεις σας. Η ατομική ψυχοθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η διαδικασία ανάπτυξης μιας σχέσης με έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία ψυχικής υγείας, η επεξεργασία συναισθημάτων, σκέψεων, απογοητεύσεων και εμπειριών, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική ακόμη και από τη φαρμακευτική αγωγή στη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους και της χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Η ατομική ψυχοθεραπεία περιλαμβάνει συχνά:

  • τη συνειδητοποίηση συμβάντων της παιδικής ηλικίας και άλλων δυσκολιών που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή
  • την επεξεργασία των ονείρων, των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων και των δημιουργικών διαδικασιών (όπως τέχνη, κίνηση, αφήγηση ιστοριών κτλ.)
  • την ανακάλυψη αγνώστων ή απωθημένων μερών του εαυτού
  • την εξερεύνηση των πεποιθήσεων και των εμπειριών

Είναι κρίσιμης σημασίας να αισθάνεστε άνετα με τον ατομικό σας ψυχοθεραπευτή. Στην πραγματικότητα, μια καλή σχέση με τον θεραπευτή σας είναι ο καθοριστικός παράγοντας για το αν η θεραπεία θα είναι επιτυχημένη. Αν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες κατά τη διάρκεια των ραντεβού σας, σας ενθαρρύνουμε να τα μοιραστείτε ανοιχτά.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!
Scroll to Top