Ομάδες Γονέων ψυχοεκπαίδευσης

Οι ομάδες γονέων απευθύνονται σε γονείς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γονεϊκές τους δεξιότητες και στοχεύον στη στήριξη όλης της οικογένειας.
Οι ομάδες είναι ολιγομελής που μέσα από τη βιωματική αλληλεπίδραση, το παιχνίδι ρόλων και τη βιβλιογραφική ανασκόπηση λειτουργούν σαν μια πηγή συνεχούς πληροφόρησης, ενημέρωσης, εμψύχωσης και υποστήριξη των γονέων πάνω σε ζητήματα που αφορούν στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.
Η συμμετοχή στην ομάδα παρέχει στους γονείς τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με άλλους γονείς των οποίων τα παιδιά τους βιώνουν παρεμφερείς δυσκολίες, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους , τις ανησυχίες τους, να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στο γονεικό τους ρόλο
Οι συναντήσεις γίνονται κάθε 15 ήμερο και έχουν διάρκεια 1.5 ώρα. Οι ομάδες απευθύνονται σε γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και εφηβικής ηλικίας (12-16 ετών).
Ενδεικτικές θεματικές:
  1. Διάβασμα και εμπλοκή γονέων
  2. Αδελφική σχέση
  3. Θέτοντας όρια
  4. Καλλιεργώντας την αυτοπεποίθηση
  5. Εφηβεία- κρίση ταυτότητας
  6. Φιλίες στη ζωή των παιδιών/ εφήβων
  7. Τεχνολογία, ο ρόλος στη ζωή των παιδιών
  8. Απώλειες
  9. Διαζύγιο
  10. Άγχος και διαχείριση… κ.ά.
Η θεματολογία δεν παραμένει στατική, αλλά διαμορφώνεται με βάση τις «ιδιαίτερες» ανάγκες παιδιών και γονέων, οι οποίες πιθανόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!
Scroll to Top